opskrifter veganer-mad.

 

Forskellige opskrifter på veganermad. 

Morgenmad/desert/mellemret Alpro-soya med frisk frugt og kerner.
1 dcl. Alpro-soya
1 lille tsk. koldpresset hørfrøolie (kan udelades)
1 dcl. småtskåret frugt..eller bær.
evt-r ½ tsk honning eller et par dråber Stevia sød.
til at søde.
For sundhedens skyld kan man blande 1 spsk hybenpulver i.
Det hele Blandes og pyntes med
1 spsk. blandede kerner/nødder
Evt...en spsk. rosiner/tørrede tranebær eller en skive frisk frugt.

Alpro-soya ... er et rent vegetabilsk soja-produkt, syrnet med youghurt-kultur, og konsistensen er som cremet youghurt...men helt uden mælkebestanddele.,,,og kan derfor nydes af mælke-allergikere.
Smagen minder om Youghurt naturel, ...dog med en mere fyldig smag.


Morgenmad: Boghvedegrød ....med frugt og nødder
Boghvedegrød....med frugt og nødder
(boghvedegryn indeholder ikke gluten)

1 dcl. knækkede boghvedegryn koges i 3 dcl. vand med salt... (til 2 personer)
varmepladen sættes på halv varme, og når grøden når kogepunktet, koges videre ved svageste varme i ca. 10-15 min. (eller grøden sættes i "høkasse" ca 1/2 time)
Den færdige grød serveres med
1/2 tsk honning/eller et par dråber stevia og 1 tsk knust/stødt kanel.
evt. og 1 tsk jomfru..olie af en slags du kan li, som røres ud i den varme grød (men må ikke koge med)

Tilbehør:
Fintskåret frugt eller bær, tørrede frugter, og nødder og kerner efter smag og behag.
og evt. kokosmel

Der kan evt. drikkes et glas soyamælk, mandel, havre eller rismælk dertil.

I soyamælk er der gode proteiner.
Brændenældesuppe til ca. 3-4 personer.
3-4 mellemstore kartofler
½ l. vand.
1 l. grønsags-bouillon
2 mellemstore porrer/ løg
ca ½-1 dcl. finthakket rodpersille top eller skvalderkål-blade
1 mellemstor rod-persille
1 dcl. finthakket Brændenælde topskud
2 mellemstore tomater
Krydderier: salt, peber, oregano, timian efter smag,
evt. en anelse sød chilli og knust bukkehorn
1 fed finthakket hvidløg.
1/4 l nykogte grønne eller røde linser

Alle grønsager og urter rengøres og skæres i tern,
Kartoffelskiver, porrer/løg, rodpersille koges ca. 15 min. i ½ l. letsaltet vand .
Rodpersilletop/skvalderkål- tilsættes og koger med ca. 5 min.
UrteBuillon vandet tilsættes
Når Suppen småkoger igen tilsættes brændenælderne
og der smages til med salt og krydderier.
Når suppen igen begynder at koge, tages gryden af varmen, og de fint-skårne tomater tilsættes lige før serveringen

De kogte Linser serveres til, og puttes i suppen.
Desuden kan der serveres Flutes og evt- kogte brune ris, drysset med karry, hvis det er en hovedret.
Kartoffelskiver og rødbedeguf med kidneybønner..
Skivede kogte kartofler svitset i lidt økologisk kokosolie på panden med krydderier (efter smag) her er brugt Salt, lidt peber, sød chilli, lidt tørret purløg samt lidt bassilikum.

Pande 2...en kogt rødbede skåret i tern kommes på panden sammen med en dåse kidney bønner, et skivet løg og et glas champignon, (+ evt et finthakket hvidløgsfed) steges i ca 5 minutter i lidt kokosolie og krydres med f.eks. salt peber lidt timian og sød chilli.. lige før servering vendes en spsk. kokos "fløde" (den faste masse i en ds. kokosmælk) samt lidt af den tynde kokosmælk efter smag og konsistens.

..serveres med revet gulerod med appelsin-tern og lidt citronsaft samt friske agurkeskiver.
Kartoffelfad med Mandel-ærter.
200 g fine ærter
100 g mandler
300 g kartoffler i skiver
1 til 1½ skiveskåret løg.
salt og peber efter smag.
1 spsk. Bassilikum og/eller Provence-krydderiblanding
evt-1 lille spsk. Greek Tomato Spices (tørret tomat, paprika, rosmarin, timian, salvie og bassilikum)
ca. 1 spsk. Blandet sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø.
1 frisk tomat.

Halvdelen af ærterne fordeles i bunden af et ovnfastfad
Ovenover lægges et lag mandler
Kartofler og løg koges i saltet vand, ca. 7 min til kartoflerne er møre. …vandet hældes i en gryde til sauce, og kartofler/løg blandingen fordeles over mandler/nødderne.
Salt, krydderier og frø drysses over og retten sættes i en forvarmet ovn …200 grader i ca. 15 min.
Der pyntes med grønne ærter og en tomat

Sauce med safran og karry.
kartoffelvand
1 løg, ½ tsk karry
Et lille tsk. Blandet.. oregano, paprika og Safran.
Maizena til jævning
salt og peber efter smag.
1 spsk kokosmælk(fløde.

Kartoffelvand og krydderier koges op, og der jævnes med Maizena…kokosmælken tilsættes når saucen er færdig og er taget af varmepladen.

tilbehør: evt. gulerodssalat
Revet gulerod,appelsintern, (eller æbler/ananas) og lidt citronsaft, og et par dråber stevia,
Boghvede-deller.
50 gr. Boghvede(knækket) koges (ca. 20min)
3 mosede kartofler
1½ løg - finthakket
2 spsk mel*
4 Spsk. gryn/flage (vælg selv kornsort)
1½ tsk urtesalt og lidt peber.

* Alle´fintmalede melsorter kan bruges.
Ved gluten allergi: brug eks. hirse/boghvede/kartoffelmel

Den kogte boghvede afkøles og det finthakkede løg samt mosede kartofler, mel, gryn, salt og peber røres i farsen.
(farsen skal være mere fast end kødfars, og ikke klistret)
....form til lidt flade deller, (hvis du vil have dem tørre), krydr med lidt ekstra salt og peber, og steg dem på pande eller i ovn.

Tilbehør, kartofler, salat, eller grønsager. og krydderolie (evt.olivenolie med lidt kartoffelvand, salt,peber, sød chilli og bassilikum) eller lav en efter egen smag.

Kan især bruges som pålæg.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Rita Levorsen | Svar 27.05.2019 19.47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

Louise Rasmussen | Svar 26.05.2019 22.04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 14:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

...
20.08 | 05:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

...
27.05 | 19:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

...
26.05 | 22:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE