Samdyrkning af planter

Samdyrkning af planter.

1. Hjælper mod skadedyr og sygdomme i planterne.

2. Styrker planter, der kan lide at vokse sammen. 

3. Kan være med til at holde ukrudtet nede.

...og gør ofte dyrkning af urter, grønsager osv. mere spændende, og dekorativt. 

 

Har du gode ideer, viden - eller links til gode artikler om emnet, som du gerne vil tilføje denne side, så læg en besked på kontaktsiden, og jeg vender tilbage til dig. 

Læs evt. regler om indlæg på siden "Det Etiske Univers" se index til venstre for oven. 

Tomater.
Samdyrkning med:

BASILIKUM::
Giver mere smag og kraftigere vækst til tomatplanten, samt holder myg og fluer på afstand.
Husk også at bruge af bassilikumplanten til maden, så du hele tiden holder den busket og tæt.

ASPARGES:
trives godt sammen med BASILIKUM, og tomat. TOMATER kan på grund af sit indhold af solanin, beskytte asparges mod angreb af aspargesbiller, og hjælper med til at holde ukrudtet nede.
Et kemisk stof i asparges-ekstrakt har vist sig at have virkning på nematoder på tomater, ..det gælder både rodgalle-nematoder, samt fritlevende former

(Indlæg af Rita Levorsen.)
Oplysning fra en lidt ældre men god bog "Gulerødder elsker tomater"
af Louise Riotte.
Bag i bogen henviser hun til en litteraturliste
Louise Riotte har skrevet flere havebøger.
Brændenælder
1..... NÆLDER gør nærtvoksende planter mere modstandsdygtige over for insekt-angreb.
2.....Hjælper også med til at modstå angreb af snegle.
3..... Fremmer væksten hos mynte og tomatplanter
4..... Øger aromaen i balddrian, merian, salvie og pebermynte.
5.....Nælder forhindrer gæring, holder frugt fri for mug og folænger dens holdbarhed.
(frugt der pakkes i tørrede nælder, modnes hurtigere)
6..... Nælder fremskynder nedbrydning af kompost.
(vand med nældevand, eller bland de grønne dele uden frø, i kompsten).
7..... udtræk af nælder (nældevand) kan bruges som gødning ..især til tomatplanter.
8..... Brændenælde (topskud) kan bruges i supper, sammenkogte retter, stuvninger....og tørret til te. ...og er rige på vitaminer, mineraler( især jern) og proteiner.

(Indlæg af Rita Levorsen.)
Oplysning fra en lidt ældre men god bog "Gulerødder elsker tomater"
af Louise Riotte.
Bag i bogen henviser hun til en litteraturliste
Louise Riotte har skrevet flere havebøger.
Gulerødder
ZITAUERLØG,PORRE,ROSMARIN, MALURT OG SALVIE virker afskrækkende på gulerodsfluen. (hvis larver angriber roden)

Guleroden trives fint sammen med SALAT og TOMATER, men ikke sammen med dild. ...desuden mener man at gulerodens rødder afgiver et stof, der er gavnligt for ÆRTER.

ÆBLER og gulerødder må ikke opbevares sammen, da guleroden får en bitter smag.

For at få gulerødder med fin sød smag, skal de dyrkes i svagt kalkholdig, kalirig,humusholdigt jord.
For meget kvælstof og længere varmeperioder har en skadelig virkning på smagen.

(Indlæg af Rita Levorsen.)
Oplysning fra en lidt ældre men god bog "Gulerødder elsker tomater"
af Louise Riotte.
Bag i bogen henviser hun til en litteraturliste
Louise Riotte har skrevet flere havebøger.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 14:04

Hej Diana....en almindelig Vodka på ca 40 til 45 % er udmærket. (o:
Vh Rita Levorsen

...
20.08 | 05:59

Hejsa, til alkoholudtræk- hvor mange procent alkohol skal vodkaen være?
Jeg har læst minimum 50 %, men det er knap så let lige at finde 😊
Vh
Diana

...
27.05 | 19:47

Nogle skriver at man godt kan bruge de små topskud rå. men jeg har altid skoldet dem før brug til salater...for en sikkerheds skyld. (o: god appetit.

...
26.05 | 22:04

Hej,kan man plukke brændenælde,skylle i koldt vand og snitte og putte i salat? Eller brænder den så i ens mund når man spiser ? 😱
Hilsen Louise

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE